Zonder geschiedenis geen Rebel Cactus

04 november 2020

Oké, wij waren er misschien niet bij toen het allemaal begon in 1510, maar het heeft er wel voor gezorgd dat Rebel Cactus is zoals ze nu is. Vanaf dat moment werd namelijk de eerste stap gezet naar de kindersmartwatch, de eerste stap naar de Rebel Cactus Play.

Zonder geschiedenis geen Rebel Cactus

De enige, echte kindersmartwatch Rebel Cactus Play komt er echt aan. Wij kunnen in ieder geval niet meer wachten en hopelijk jullie ook niet! Met dit mooie vooruitzicht in het verschiet, is het misschien ook een leuk moment om terug te blikken.
Oké, wij waren er misschien niet bij toen het allemaal begon in 1510, maar het heeft er wel voor gezorgd dat Rebel Cactus is zoals ze nu is. Vanaf dat moment werd namelijk de eerste stap gezet naar de kindersmartwatch, de eerste stap naar de Rebel Cactus Play.

Het eerste horloge

Dit hebben we te danken aan Peter Henlein, de maker van het zakhorloge. Er wordt gezegd dat dit in 1510 heeft plaatsgevonden. Echter, is er geen enkel bewijs dat het daadwerkelijk in dit jaartal was. Enfin, het horloge was geboren.
Toen kwam Philipp Melanchthon, de man die zorgde voor een reformatie die gevolgen zou hebben tot op de dag van vandaag. Niet omdat hij de Augburgse Confessie schreef, de bijbel vertaalde in het Duits of opvolger was van Maarten Luther als leider van de reformatie in de 16e eeuw. Oké, dat was ook niet geheel onbelangrijk. Nee, maar deze Mr. Melanchthon heeft het tafelhorloge uitgevonden.
Dan begin je jezelf af te vragen… Een tafelhorloge, wat heb je daar nou aan? Nou, dit was toch mooi de eerst gedateerde draagbare klok ooit. Deze portable klok had geen minuten- of secondewijzer en opwinden was het opladen van nu. Ja, dat was vrij primitief allemaal.

Even polshoogte nemen

Honderden jaren later, in 1863, kwam er weer een nieuwe uitvinding; het polshorloge. De uitvinder van het polshorloge, Patek Philippe, maakte dit accessoire als geschenk voor de Hongaarse gravin Koscowicz. Vanaf dat moment is het horloge, zoals we dat allemaal gewend zijn, in het leven geroepen.
In 1957, kwam de Amerikaan Hamilton met de eerste elektrische variant. Dit werd mede een succes doordat de King of Rock, Elvis Presley, het droeg in de film Blue Hawaii.

Watch this… this is smart!

Even later, in 1982 was het eerste exemplaar van de smartwatch een feit. Seiko kwam met een horloge dat 24 karakters kon opslaan. Je had er in principe nog niet heel veel aan, maar een smartwatch is een smartwatch…

Seiko kwam 8 jaar later met de Seiko Receptor. Met dit horloge kon je communiceren met de buitenwereld. Kijk, dat begint al ergens op de lijken!
Vanaf dat moment kwam de ene na de andere innovatie. In 1991 kwam er touchscreen op een horloge, in 1994 kwam er een model met ingebouwde
afstandsbediening en in 1999 kwam Samsung met de SPH-WP10. Nu kon je ook bellen met een horloge, oftewel een belhorloge!
IBM kwam in 2000 met het eerste computer-aangedreven horloge. Microsoft deed daar een schepje bovenop in 2004. Met dit slimme apparaatje kon je je mail lezen, MSN-berichten sturen en het laatste nieuws mee volgen.
In 2006 voegde Sony Ericsson er nog Bluetooth aan toe en vanaf dat moment kwamen de grote merken in beeld. Zo kwam ook Apple in 2011 met haar eerste smartwatch; een iPod Nano die je kon dragen als horloge. En in 2015 kwam de welbekende Apple watch, de smartwatch van Apple die de hele wereld op zijn kop heeft gezet.

Rebel Cactus Play
En nu 5 jaar later, in 2020, is het de beurt aan ons. De eerste, enige echte kindersmartwatch met GPS en ouderapp in Nederland. Rebel Cactus is meer dan een belhorloge, door alle toffe apps, zoals whatsapp, spotify en Insta. Maar ook met slimme educatieve games, zoals leren rekenen en de tafels en méér. Tel je stappen met de stappenteller. Wissel de horlogebandjes en style je klokje bij je outfit. En Rebel Cactus Play smartwatch voor kinderen is ook waterdicht.
De geschiedenis heeft Rebel Cactus gemaakt, maar de toekomst maken wij.
De eerste stap is in ieder geval gezet….
Maak jij ook de eerste stap? Bekijk het assortiment in onze webshop.

9,5